Salátákhoz, hús- és halételek mellé köretként vagy
levesbe ajánljuk. Kinyitás után hűtve tárolandó.
Amaizin bio fekete bab 400g
Elkészítés: Egy fazékban forraljunk fel 700 ml vizet. Ha felforrt tegyünk bele egy kevés olajat és fűszerezzük, sózzuk ízlésünk szerint (nyugodtan használjuk kedvenc leveskockánkat, ételízesítőnket vagy Ataisz vegantériát. A termék sót nem tartalmaz!!) Ezután öntsük bele a tasak tartalmát, keverjük meg és takaréklángon 45 percig lefedve főzzük. Időnként keverjük meg. A főzési idő leteltével húzzuk le a tűzről és 20 percet hagyjuk állni. Tálalható... Dúsítható vega virslivel, tofuval... Nem ta...
Összetevők: lencse (Kanada), vöröslencse (török), szárított sárgarépa, paszternák (EU), szárított paradicsom (Kína) vöröshagyma (Kína), tört chili (Kína). Összetevők: lencse (Kanada), vöröslencse (török), szárított sárgarépa, paszternák (EU), szárított paradicsom (Kína) vöröshagyma (Kína), tört chili (Kína). Összetevők: lencse (Kanada), vöröslencse (török), szárított sárgarépa, paszternák (EU), szárított paradicsom (Kína) vöröshagyma (Kína), tört chili (Kína). Összetevők: lencse (Kanada), vör...
Összetevők: sárgaborsó (Ukrajna), szárított sárgarépa, peszternák (EU), pirított, szárított hagyma (Kína), petrezselyem (EU).
Allergén információ: A termék mogyorót tartalmaz. A termék zellert, szezámmagot, búzát, zabot és olajosmagvakat is felhasználó üzemben készült. Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben: Energiatartalom:1546,97 Kj /369,56 kcal Fehérje:21,62 g, Zsír:9,09 g, Ebből telített:0,61 g ,Szénhidrát:52,17 g, Ebből cukor:12,03 g, Só: 0,14 g Összetevők:vöröslencse (török), szárított zöldségek (EU), szárított pritamin paprika (Kína), szárított paradicsom (Kína), pirított, szárított hagyma (Kína), pirított ...
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a gazdag antioxidáns vegyületekben.
A szójabab teljes értékű fehérjéket tartalmaz elegendő mennyiségű és minőségű aminosav val. A táplálkozástudományi szakemberek a szójabab fehérjeértékét a tojásfehérje és a kazein (tejfehérje) mellé helyezik. Egyes szakértők szerint a szójában lévő fehérjék még jobbak is, mint a tojásban és a tejben található proteinek, mivel a szójafehérjék bevitele nem jár együtt koleszterin és telített zsírsavak bevitelével. Ez utóbbi vegyületek állnak az érelmeszesedés hátterében és növelik a szívinfarkt...
A lencse kiadós, kifejezetten a hideg téli napokra való étel. Még a legegyszerűbb változata is finom tud lenni, s fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is. A lencse fontos szerepet játszott a néphitben és a népi gyógyászatban is, alkalmazása e téren nagy múltra vezethető vissza. Az újévet még ma is lencsés étellel köszöntjük, mert a babona úgy tartja, hogy aki lencsét eszik, annak az új évben sok pénze lesz.
Bio csicseriborsó ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Magas növényi fehérje természetes forrás.
A mungóbab apró szemű, könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
Összetevők: vöröslencse*
*= Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Népszerű lencsefajta különlegesen rövid főzési idővel. Kiváló alapanyag pástétomnak is.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energia: 1334 KJ / 314 kcal
Fehérje: 23,5g
Szénhidrát: 51,9g
Zsír: 1,4g
Vitaminok: B1
Ásványi anyagok: vas
Felhasználása: köretként, főzeléknek, levesnek, tölteléknek, salátabetétként vagy pástétomnak.
Jó tudni: nagyon rö...
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
Összetétel: csicseriborsó*,víz, tengeri só, *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból; Egyéb: vegán; Allergén: hüvelyes zöldségek.Élesztőmentes. Fehérje: 4,1/100ml Zsír: 1,2/100ml Szénhidrát: 13/100ml Energia tart. kJ: 368/100 kcal: 88/100ml;
Összetevők: Borsó *, víz, tengeri só. * ellenőrzött biogazdálkodásból. Tárolás: Száraz és hűvős helyen tárolandó. Átlagos tápérték 100 g termékben:Energia: 272 kJ / 65 kcalZsír: 0,5 gebből telített zsírsavak: 0,1 gSzénhidrátok: 9,5 gebből cukor: 3,7 gFehérje: 3,5 gSó: 0,3 g
Finestra Bio Borlotti Bab Natúr Lében 400 g Termékleírás az összetevőkkel együtt pár napon belül feltöltésre kerül. Ha most szeretne a termékekről bővebb információt kapni, írjon nekünk a webáruház jobb alsó részén található chat ablakba és segítünk.
Finestra Bio Csicseriborsó Natúr Lében 400 g Termékleírás az összetevőkkel együtt pár napon belül feltöltésre kerül. Ha most szeretne a termékekről bővebb információt kapni, írjon nekünk a webáruház jobb alsó részén található chat ablakba és segítünk.
-22%
Magyarországon termesztett zöldségeinket a teljes érés időszakában takarítjuk be, és késedelem nélkül feldolgozzuk, hogy megőrizzük kiváló minőségüket és tápértéküket.
-23%
Összetevők: Csicseriborsó; Ivóvíz; Étkezési só. Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
-23%
Összetevők: Szójabab, ivóvíz, étkezési só.
Greenman ProKlean Légfrissítő (citrom illattal) - Megszünteti a kellemetlen szagokat - Finom citromos illat - Felfrissíti a szobát - Természetes probiotikus megoldás Probiotikus légfrissítő és szagcsökkentő. Hatékony illatosítás a probiotikumok erejével. A Probiotikumok ereje: A Greenman ProKlean Légfrissítő természetes összetevőkkel, vegyszermentes hatékonysággal szünteti meg a kellemetlen szagokat mellékhelységekben, dohányzó helyeken, gépjárművel belsejében, bútorkárpitokban, emellett term...
A csicseriborsó élelmi rost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is. Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is. A csicseriborsó ballasztanyagai hatékony segítséget jelentenek az emésztőrendszer salaktalanításában....
A fekete bab a proteinben leggazdagabb növényi eredetű ételek közé tartozik. A növényi proteinek hozzájárulnak a szív-és érrendszeri betegségek, és az elhízás megelőzésében.
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben. Ásványi anyagok: kálium, vas, foszfor, magnézium, nátrium Vitamin: B1, B2, B6 Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendsz...
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben. Tápanyagtartalom: 100g-ban átlagosan (kJ / [...]
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, fõként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelõzésben. Ásványi anyagok: vas, magnézium Vitamin: B1 Jótékony hatása: egészségvédõ, immunrendszer erõsítõ, béltisztító Felhasznál...
Greenmark bio lencse zöld 500gA neve ellenére inkább szürkés árnyalatú, íze pedig enyhén borsos. A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben. Ásványi anyagok: kálium...
A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
A pinto bab magas fehérje illetve tápanyagtartalmú, e mellett jó magnézium, vas, réz, kálium és élelmi rost forrás. Mire jó? Segít a koleszterinszint csökkentésében, a vércukor szintentartásában és az emésztési folyamatokra is jó hatással van. Felhasználása: Köretekhez, salátákhoz, levesek, főzelékek elkészítéséhez ajánlott. A pinto bab magas fehérje illetve tápanyagtartalmú, e mellett jó magnézium, vas, réz, kálium és élelmi rost forrás. Mire jó? Segít a koleszterinszint csökkentésében, a vé...
A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak. A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért és fogakért, valamint közreműködnek a vas felszívódásában. A vas fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet. A foszfor fontos a szívműködés szabályozásához és egészségesen tartja a fogakat. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E Jótékony hatáss...
Kalóriaértéke a burgonyáéval azonos, a fehérjetartalma azonban háromszor akkora. Magas szénhidrát tartalmú, serkenti az energiát termelő sejtek működését, így kimondottan alkalmas fáradtság leküzdésére. Magas B vitamin, C-vitamin, magnézium, kalcium és vas tartalma normalizálja a vérnyomást, serkenti az emésztést, segíti az izmokat, gyógyítja az érrendszeri betegségeket és megelőzheti a rákosodást. Tápanyagtartalom: 100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1157 / 276 Fehérje (g / 100 g) 22,9 Szénhidrát...
Finestra Bio Azuki Bab Natúr Lében 400 g Termékleírás az összetevőkkel együtt pár napon belül feltöltésre kerül. Ha most szeretne a termékekről bővebb információt kapni, írjon nekünk a webáruház jobb alsó részén található chat ablakba és segítünk
A lencse nagyon régi kultúrnövény. Közép-Európában már a kőkorszak idején termesztették. Jelenleg Európa déli, dél-keleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik. Kiszerelés: 500 g Tápértékek 100 g termékben: Energia1287 kJ / 308 kcalZsr:4,6 g- amelyből telíetett zsírsavak: 0,8 gSzénhidrát: 29 g- amelyből cukor: 2,6 gFehérje: 22 gSó
A csicseriborsó (Cicer aretinum) magas fehérje és keményítőtartalmú növény. Régebben sok éhezőt mentett meg az éhhaláltól. Ma is kedvelt étel a Földközi-tenger környéki országokban, például a Közel-Keleten, Sziciliában, stb. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Készülhet belőle leves, főzelék, szendvicskrém, hagyományos mediterrán "humusz-krém", töltelék... stb. Célszerü előző éjszaka beázta...
A többi hüvelyeshez képest több C vitamint és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Készülhet belőle leves, főzelék, szendvicskrém. A babhoz, lencséhez hasonlóan készíthető el.
Az indiai konyhában kedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé.
Ajánljuk köretnek, pástétomnak, salátához, leveshez. 5-10 perc főzés elegendő a lencse elkészítéséhez.
Maghéjas Vörös lencsét (lens esculenta) "masoor dal"-nak is nevezik.
A sokféle lencseváltozatot általában színük alapján különböztetik meg és nevezik el.
A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten alapvető élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni.
Maghéjas Vörös lencsét (lens esculenta) "masoor dal"-nak is nevezik.
A sokféle lencseváltozatot általában színük alapján különböztetik meg és nevezik el.
A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten alapvető élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni.
Kíméletesen megpárolt csicseriborsót tartalmaz, mely azonnal fogyasztható. Összetevők: csicseriborsó ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, víz, só.
Bio fekete bab lében - nem kell főzni, azonnal felhasználható.
Klasszikus angol reggeli - azonnal fogyasztható. Rizzsel kombinálva főétel is lehet, vagy zöldségleveskockával hígítva leves is készülhet belőle.
Összetevők: vörös kidney bab ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, víz, só. Kíméletesen párolt kidney babot tartalmaz, mely azonnal fogyasztható.
A csicseriborsó főzése nagyon egyszerű, bár az áztatás miatt kicsit időigényes. Tápanyag- és fehérjedús, sok mediterrán és indiai étel remek kiegészítője lehe
50 különböző fajtáját ismerhetjük, ezek közül a két legismertebb, a hagyományos lencse és a vöröslencse található meg termékkínálatunkban. A hüvelyesek közül az egyik legtáplálóbb és legkönnyebben emészthető növény, aminek köszönhető, hogy fogyasztása kedvezőbb a babhoz és borsóhoz képest. A szója után a lencsének van a legmagasabb fehérjetartalma.
A sárgaborsó sok proteint és kevés zsírt tartalmaz. A benne található fehérje segíthet csökkenteni a vérnyomást és megelőzni a krónikus vesebetegséget.
A lencse oldékony rostokat tartalmaz, ezáltal javítja az emésztést, és segít a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében. Egy adag lencsében szinte az egész napi szükséges folsav mennyiséget megkapjuk.
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól. A lencsefélék közül a legkönnyebben tudjuk emészteni. A jól megfőzött lencse, javítja az anyagcserét, növeli az immunitást és normalizálja a nemi és vizelet...
Elkészítési javaslat: Felhasználás előtt mossuk meg alaposan és távolítsuk el a sérült szemeket, valamint a szennyeződéseket. A többi szárazhüvelyessel ellentétben nem szükséges éjszakára hideg vízben áztatni, valamint a főzési ideje is lényegesen rövidebb, körülbelül 10-20 perc, amely alatt pürés állagú lesz.
A vörös lencsének magas az energiatartalma és a fehérjetartalma, valamint jelentős mennyiségű szénhidrátot tartalmaz. Felhasználás előtt mossuk meg alaposan és távolítsuk el a sérült szemeket, valamint a szennyeződéseket. A többi szárazhüvelyessel ellentétben nem szükséges éjszakára hideg vízben áztatni, valamint a főzési ideje is lényegesen rövidebb, körülbelül 10-20 perc, amely alatt pürés állagú lesz.