A barnarizs fogyasztása kifejezetten jó hatással van emésztési és keringési panaszok esetén. Könnyen emészthető és laktató. Nem utolsó szempont az sem, hogy változatosan lehet elkészíteni. Emellett zsírszegény, nem puffaszt, és még a lisztre érzékenyek is fogyaszthatják.
Íze miatt alkalmas sós és édes ételek készítéséhez is. Szénhidrátban szegény, azonban rostban, vitaminokban (A-, B6-, E-vitamin) és ásványi anyagokban (kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium) gazdag. Felhasználás: ajánlott rizsételek, sushi és desszertek készítéséhez. Főzés előtt a szemek feketék, kifőzve viszont sötétlilává válnak. Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 1411 kJ/337 Kcal, zsírok: 1,9 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrátok: 77 g -ebből cukrok: 1,2 g, ...
Ez egy hosszú szárú, őshonos olasz fajta, mély gyökérrendszerrel, amivel képesek táplálkozni a leggazdagabb talajrétegekből. Ez egy rendkívül sokoldalú rizs, amely kiváló rizottók készítéséhez. Azt javasoljuk, hogy szolgálja al dente. Minden csomag tartalmaz egy címkét, amely leírja az érzékszervi jellemzőket, a származási területeket és a gazdálkodási technikákat. Összetevők: bio baldo rizs
Ezt a terméket kíméletes eljárással készítették elő a főzéshez, ezért teljes értékű gabona, melynek tápanyagtartalma kiemelkedő. Tartalmazza a barnarizsre jellemző összes vitamint és ásványi anyagot. A rohanó idő fontosságán próbál segíteni a 25 perces barnarizs, hiszen a barnarizsre a legtöbb panasz mindig ugyanaz szokott lenni: túl sokára fő meg. Termék tulajdonságai Alaprecept: A rizst nem kell zsíradékban megpirítani! 2 rész vízzel felforraljuk a fűszereket és a sót, majd belekeverjük a r...
Az ATAISZ Paradicsomos Barnarizs köret egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető köret a legtökéletesebb gabonából. Elkészítés: A tasak tartalmát belekeverjük 450 ml forrásban lévő sós vízbe. ( A termék hozzáadott sót nem tartalmaz. ) Ekkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál olívaolajat (elhagyható). Alaposan elkeverjük, és újraforrástól számítva 25 percig takaréklángon főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve (!) 10-15 percig állni hagyjuk. Majd tálalhatjuk köretként. Tipp: Próbáld ki zöldsalátáva...
Elkészítési javaslat: Öntsük a tasak tartalmát 450 ml forrásban lévő, sós vagy Vegantériás vízbe. Adjunk hozzá 1-2 evőkanál olívaolajat. Keverjük el alaposan, és újraforrástól számítva főzzük 25 percig takarékon. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk állni lefedve 10-15 percig. Salátával vagy gabonafasírttal is tálalható. Nem tartalmaz sót, aromát, fűszerkivonatot, tartósítószert. A termék zellert, szezámmagot, búzát, glutént és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült. Összetevők: ...
Allergén információ:
A termék zellert, szezámmagot, búzát, zabot és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1426,71 KJ/340,83 kcal
Zsír: 1,20 g,
-amelyből telített zsírsavak: 0,11 g
Szénhidrát: 75,71 g,
- amelyből cukrok 13,8 g,
Fehérje: 8,79 g,
Só: 0,06 g.
Összetevők:
előgőzölt barnarizs (EU), szárított sárgarépa, paszternák (EU), pirított, szárított hagyma (Kína), szárított paradicsom
(Kína), pet...
Ataisz családi 25 perces barnarizs 700 gEzt a terméket, kíméletes eljárással készítjük elő a főzéshez ezért teljesértékű gabona, melynek tápanyagtartalma kiemelkedő. Tartalmazza a barnarizsre jellemző összes vitamint és ásványi anyagot. Alaprecept:A rizst, nem kell zsiradékban megpirítani!! 2 rész vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a fűszereket és a sót, majd belekeverjük a rizst. Közepes (!) lángon 25 percig pároljuk, keverés nélkül. Majd pár percig lefedve állni hagyjuk. Allergén információ:Sz...
A hántolatlan rizsszemet nevezik barnarizsnek. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1411 kJ / 337 kcal Fehérje: 7,5g Szénhidrát: 77,4g Zsír: 1,9g Ásványi anyagok: foszfor, kálium, vas, kalcium, magnézium, n...
A rizsszemek jellegzetesen hosszúkás alakúak, ez a rizsfajta általában pergősebbre főzhető, azaz a szemek nehezebben tapadnak össze. 700 g-os hosszúszemű rizs; Ataisz termék köretek készítéséhez.
Európai minősítése: AAA. Különlegesen zamatos, és illatos távol-keleti rizsféle. A kínai konyha elengedhetetlen tartozéka. Sajátos illata és íze maradandó kulináris élményt nyújt. Elkészítésénél törekedjünk az egyszerűségre, fűszerezzük tengeri sóval, vagy Ataisz Vegantériával.
Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik, mert főzéskor enyhe virágaromát áraszt. Helyettesíthető basmáti rizzsel. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez (pl kínai ételekhez). Pároláskor a szemek megpuhulnak, egymáshoz tapadnak – így könnyen lehet pálcikával fogyasztani. Nem ajánlott sütemény készítéshez vagy rizottó típusú ételekhez.
Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik, mert főzéskor enyhe virágaromát áraszt. Helyettesíthető basmáti rizzsel. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez (pl kínai ételekhez). Pároláskor a szemek megpuhulnak, egymáshoz tapadnak – így könnyen lehet pálcikával fogyasztani. Nem ajánlott sütemény készítéshez vagy rizottó típusú ételekhez.
Ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Elkészítési javaslat: kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt 15 percig főzzük.
A barna rizs segíti az anyagcserét illetve a gyomor-és bélproblémákra is jótékony hatással lehet. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
Összetevők:
bio basmati barnarizs (ellenőrzött ökológiai termelésből HU-ÖKO-01)
A termék gabonát, földimogyorót, szójababot, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot csomagoló üzemben készült.
Származási hely:
Pakisztán
Összetevők: *fehér jázmin rizs
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1495 kJ / 352 kcal
Fehérje: 6,1g
Szénhidrát: 80,3g
Zsír: 0,7g
Személyenként 50 g rizzsel számoljon. Tegye a rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel alaposan öblítse le. Forraljon fel egy nagy lábasnyi, enyhén sós vizet, majd öntse hozzá a rizst, és forralja fel újra. Miután felforrt, vegye takarékra a lángot, és főzze a rizst gyakori kevergetés mellett 25-30 percig, amíg megpuhul. Szűrje le, öblítse át forró vízzel, majd alaposan csöpögtesse le és tálalja. Minden készülék eltérő, ezért ezek csak irányelveknek tekintendők
Felhasználása:Ideális sushi készítéshez. Tejsav baktérium tartalma miatt a legkönnyebben emészthető változatok közé tartozik.
A" minőségű jázmin rizs. 1000 g-os jázmin rizs; Golden Dragon termék az ázsiai konyha kedvelőinek.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
A fekete rizs magas antocianin tartalma miatt fekete, ez az antioxidáns felel a cékla, vagy a vöröskáposzta színéért is. Szénhidrátban szegény, rostban és olyan növényi anyagokban gazdag, amelyek felveszik a harcot a szívbetegség és a daganatok ellen.
fekete rizs rövid szemű és magas rosttartalmú rizsfajta. A fekete rizs magas antocianin tartalma miatt fekete, ez az antioxidáns felel a cékla, vagy a vöröskáposzta színéért is. Íze miatt alkalmas sós és édes ételek készítéséhez is. Főzés előtt a szemek feketék, kifőzve viszont sötétlilává válnak. Szénhidrátban szegény, azonban rostban és olyan növényi anyagokban gazdag, amelyek felveszik a harcot a szívbetegség és a daganatok ellen.
Tápanyagtartalom:
10...
A jázminrizs a világ legnépszerűbb és egyik legfinomabb rizsfajtája. Főzés közben rendkívül finom illatot áraszt, ezért parfüm rizsnek is nevezik.
Lestello Hosszú Szemű Fehér Rizs,
Táplálkozástani szempontból a barna rizs nagyon értékes, rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát- és a B-vitamin-tartalma. Mindemellett egy olyan vegyület is található benne, amely a koleszterinszint csökkenését eredményezi, ezért szívvédő élelemnek is tekinthető.
Barna rizs: A barna rizs attól barna, hogy a hántolás után nem fényezik, emiatt nagyobb a tápértéke, viszont lassabban fő, s keményebb marad. A barna rizs felhasználása megegyezik a fehér rizsekével, kiváló köretekhez, egytálételekhez, illetve diéták remek kiegészítője.
A barnarizs feldolgozása során csak a külső pelyvás maghéjat távolították el, az értékes tápanyagokban gazdag, barnás színű ezüsthártyát nem. Ennek köszönhetően magas a rost-, nyomelem-, vitamin- és ásvá...
A barnarizs attól barna, hogy a hántolás után nem fényezik, emiatt nagyobb a tápértéke, viszont lassabban fő, s keményebb marad. A barna rizs felhasználása megegyezik a fehér rizsekével, kiváló köretekhez, egytálételekhez, illetve diéták remek kiegészítője.
A barnarizs feldolgozása során csak a külső pelyvás maghéjat távolították el, az értékes tápanyagokban gazdag, barnás színű ezüsthártyát nem. Ennek köszönhetően magas a rost-, nyomelem-, vitamin- és ásványianyag-tart...
Semmi köze nincs a keleti rizshez, mivel az eredete is egy kontinenssel arrébb található.
Az Észak-amerikai indiánok évszázadokon keresztül gyűjtötték a vadrizst a Minnesota tavak környékéről. Ma is kézzel aratják.
Az ínyencek étele, a rizzsel szemben jóval több fehérjét, B1, B2 vitaminokat, PP faktort (nikotinsavamidot) és vasat tartalmaz. Drága, de igen laktató eledel.
Általában rizzsel együtt szokták megfőzni, 2/3 barnarizs és 1/3 rész vadrizs arányban. Felhasználha...
A jázmin rizs Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik, mert főzéskor enyhe virágaromát áraszt. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez (pl. kínai ételekhez). Pároláskor a szemek megpuhulnak, egymáshoz tapadnak - így könnyen lehet pálcikával fogyasztani. Nem ajánlott sütemény készítéshez vagy rizottó típusú ételekhez.
A jázmin rizs Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik, mert főzéskor enyhe virágaromát áraszt. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez (pl. kínai ételekhez). Pároláskor a szemek megpuhulnak, egymáshoz tapadnak - így könnyen lehet pálcikával fogyasztani. Nem ajánlott sütemény készítéshez vagy rizottó típusú ételekhez.
A keverék összetétele: barna rizs, indián rizs, előfőzött (parboiled) rizs.
Együttesen kb. azonos időtartamú főzést igényel, így a különleges ízek és az egészségépítő hatás egyszerre lesz jelen a tálalásnál. Kiváló alap, melyre a legkülönbözőbb feltétek is remekül illeszkednek.
Semmi köze nincs a keleti rizshez, mivel az eredete is egy kontinenssel arrébb található.
Az Észak-amerikai indiánok évszázadokon keresztül gyűjtötték a vadrizst a Minnesota tavak környékéről. Ma is kézzel aratják.
Az ínyencek étele, a rizzsel szemben jóval több fehérjét, B1, B2 vitaminokat, PP faktort (nikotinsavamidot) és vasat tartalmaz. Drága, de igen laktató eledel.
Általában rizzsel együtt szokták megfőzni, 2/3 barnarizs és 1/3 rész vadrizs arányban. Felhasználha...
Távol-keleti vörös rizs különlegesség. Egyedisége sötétvörös színében jelenik meg. A hosszúkás, vörös színű rizsszemekből, finom és egyedi ízű változatos köretek és a rizs-alapú ételek készíthetőek. Dénes-natura Vörös rizs kiszerelése: 250g/csomag
Bio termék, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Főzési idő kb. 50 perc. Származási ország: India Aromás, illatos rizs, az igényes konyha nélkülözhetetlen eleme.
Bio termék, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Főzési idő kb. 50 perc.
Származási ország: India
Aromás, illatos rizs, az igényes konyha nélkülözhetetlen eleme.
Ázsiai ételekhez ajánljuk.
Natúr nemes, illatos, csúcsminőségű rizsspecialitás ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Bio termék
Bio termék
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Aromás, krémes rizsspecialitás. Ajánljuk rizottó, rizssaláta készítéséhez.
Főzési idő: kb. 20 perc.
Ellenőrizte: DE-ÖKO-006. Származási hely: olasz mezőgazdaság.
Tápérték 100 g termékre:
Energia 1472 kJ/ 348 kcal
zsír 1,1 g
ebből telített zsírsav 0,3 g
szénhidrát 76 g
ebből cukor 0,6 g
ballasztanyag 1,0 g
fehérje 7,7 g
só <0,1 g
Rapunzel termék
Kiszerelés: 500 g
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
Fehér rizs, barna rizs, lehet, hogy te is gyakran főzöd őket, de az biztos, hogy a boltok polcain már találkoztál velük. De azt vajon tudod, miért érdemesebb a barna rizst fogyasztani?
Először is tisztázzuk, mi is a különbség a fehér és a barna rizs között! A rizs számos rétegből áll, amelyeket a feldolgozás során a végcéltól függően távolítanak el, vagy hagynak meg. A fehér rizsről több réteget is lehántanak, míg a barna rizs esetében csak a legfelső réteg kerül eltávolításra, így a...