A zabpehely átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet.
Teljes értékű gabona, tápanyagtartalma kiemelkedő. Rendszeres fogyasztása hozzájárul a vastagbél normális működéséhez és jót tesz a szív- és érrendszernek.
Elkészítési javaslat: 1 rész apró zabpelyhet öntsünk fel 3 rész felforralt vízzel, majd hagyjuk duzzadni lefedve, kb. 10 percig.
Szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Összetevők: zabpehely.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1524 kJ/363 kcal
Fehérje...
Az omega-3 zsírsav fontos szerepet játszik az egészaégben:csökkenti a vérkoleszterin szintet. A lenmag elősegíti többek között a szervezet és a bélrendszer méregtelenítését , magas rost tartalmának köszönhetően rendkívül kedvezően hat az emésztésre. A lenmagnak nagy mértékben hashajtó hatása van!
Sötét lemmag durvára darálva. A lenmag kiváló természetes forrása az omega zsírsavaknak. Töret formájában, sokkal könnyebben emészthető, mint egészben. Kiváló rostforrás. TIPP: Kenyerek, pékáruk sütésénél, keverjük közvetlenül a tésztába! Allergén információ: A termék szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Teljesértékű gabona, tápanyagtartalma kiemelkedő. 700 g-os zabpehely; Ataisz termék reggelik készítéséhez.
Elkészítési javaslat: Forraljunk fel 3 rész vizet, keverjük bele az ízesítőket (édes vagy sós), adjunk hozzá 1 rész rizspelyhet. Zárjuk el a lángot alatta, majd hagyjuk lefedve duzzadni kb. 10 percig. Zabot, szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült. Összetevők: rizspehely. Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben: Energiatartalom: 1443 kJ/345 kcal Fehérje: 8 g Szénhidrát: 78 g Zsír: 0,3 g
Natúr pelyhesített rizs Elkészítése: 3 rész vizet felforralunk, belekeverjük az ízesítőket (édes vagy sós), hozzákeverünk 1 rész rizspelyhet, elzárjuk a lángot lefedjük és kb. 10 percig hagyjuk duzzadni. Allergén információ: A termék, zabot, szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Bauck Hof Bio pelyhek, zabpehely teljeskiőrlésű, apró szemű...
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK (100 G): energia 1560 kJ/370 kcal, zsír 6,7g amelyből telített zsírsavak 1,1 g, szénhidrát 59,5 g, amelyből cukrok 0,8 g, rost 9,7 g, fehérje 13,2 g, só 0,01 g.
A Biopont rozspehely rendkívül sok értékes vitamin és tápanyag forrása. Magas az élelmi rost tartalma, mindemellett E- és B1-vitamint, kalciumot, szénhidrátot, fehérjét, lizint, ásványi sókat és keményítőt tartalmaz. A bio rozspehely javítja a bélrendszer működését, továbbá csökkenti a koleszterin szintet. A tápláló gabonát diétázók számára is kifejezetten ajánljuk.
Fogyaszthatjuk müzliként mézzel, mazsolával ízesítve, de akár köretként is. Kétszeres menn...
Kukoricapehely ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. - Gluténmentes, - Nem génmanipulált, - Laktóz mentes, - Vegán. Felhasználása: fogyasztható növényi tejjel, joghurttal (pl. Sojade szójatejjel, szójajoghurttal), magában vagy több gabonapehellyel keverve. Összetevők: *kukoricapehely *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1583KJ / 373Kcal Fehérje: 8,7g Szénhidrát: 81,6g Zsír: 1,3g Kiszerelés...
Tápláló és fűtő hatású - különösen jó a téli időszakban.
Összetevők: *zabpehely
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1460KJ / 350Kcal
Fehérje: 14g
Szénhidrát: 56g
Zsír: 6,9g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: B1, B2
Felhasználása: fogyasztható növényi tejjel, joghurttal (pl. Sojade szójatejjel, szójajoghurttal), magában...
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!
Alacsony zsírtartalmú, Magas rosttartalmú termék, Fehérjeforrás
Kukoricapehely. Extrudált termék.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
Összetevők: Zabpehely, finomszemű
A változatos, kiegyensúlyozott étrend betartása mellett se feledkezzen meg az aktív életmódról és rendszeres testmozgásról! Összetevők: Zabpehely, finomszemű. Glutént tartalmaz!
Sötétbarna színű, kagyló alakú pelyhek. Kellemesen csokoládés, idegen illattól mentes, édes, csokoládés ízű friss, ropogós gabonapelyhek. Átlagos tápérték: 388 kca l Energia:1640 kJ Zsír: 5,2 g amelyből telitett zsírsavavak: 1,8 g Szénhidrát: 74 g amelyből cukrok: 31 g Rost: 6,0 g Fehérje: 8,3 g Só: 0,27 g
Világosbarna színű, kagyló alakú ropogós pehely. Fahéjas, friss, ropogós gabonapehely Átlagos tápérték: 378 kcal Energia:1 600 kJ Zsír: 3,8 g amelyből telitett zsírsavavak: 1,2 g Szénhidrát: 75 g amelyből cukrok: 32 g Rost: 6,0 g Fehérje: 8,0 g Só: 0,67 g
Maci, Majom és Krokodil alakú ropogós pelyhek keveréke. Mézes,malátás és kakaós ízű gabonapehely Átlagos tápérték: 376 kcal Energia:1 589 kJ Zsír: 3,4 g amelyből telitett zsírsavak: 0,9 g Szénhidrát: 74 g amelyből cukrok: 29 g Rost: 6,3 g Fehérje: 9,1 g Só: 0,75 g
Felhasználási javaslat: 1 rész szójagranulátumot 2 rész fűszeres vízbe áztatjuk be kb. 10-15 percig. Miután a vizet felszívta, kinyomkodjuk és a darált hússal megegyező módon használhatjuk önállóan vagy hússal keverve (fasírozott, töltött káposzta, rakott egytál ételek, főételek készíthetők belőle)
Csuta kölespehely 250gA köles a pázsitfűfélék családjába tartozik, egyike a legrégebb óta termesztett „gabonaféléknek. Ázsiában és Afrikában több, mint 4000 éve ismerik. Kiemelhető a vas-, fluor-, foszfor-, kén-, cink-, magnézium-, kalcium-, szilícium- és B1, B2, B3, B6 -vitamintartalma. Emberi fogyasztásra a hántolt köles a megfelelő, bár a hántolás a vitamintartalmának egy részét lecsökkenti. Gluténmentes, a lisztérzékenyek étrendjébe is beilleszthető. Hogyan fogyaszd a kölest?Elkészítése n...
Csuta zabpehely gluténmentes 250gGluténmentes zabpehely. Müzli alapanyagaként különböző olajos magvakkal, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, méz és tej, illetve tejtermékek hozzáadásával fogyasztható. Tápérték 100g termékben: energia 1580 kJ (370 kcal) fehérje: 14,4g rost: 7,24g szénhidrát: 65,3g zsír: 6,8gSzáraz és hűvős helyen tárolandó.
Jókedvre derít! Tápanyagai a gyermekétkeztetésből is kihagyhatatlanok!
Jókedvre derít! Tápanyagai a gyermekétkeztetésből is kihagyhatatlanok!
Jókedvre derít! Tápanyagai a gyermekétkeztetésből is kihagyhatatlanok!
A zabpehely remek kalcium forrás, valamint jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, B2-, B3-, B6- és K-vitamint is. Jó forrása az E-vitaminnak, de gazdag cink-, szelén-, réz-, vas-, mangán- és magnéziumforrás is.
A zabpehely remek kalcium forrás, valamint jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, B2-, B3-, B6- és K-vitamint is. Jó forrása az E-vitaminnak, de gazdag cink-, szelén-, réz-, vas-, mangán- és magnéziumforrás is.
A zabpehely remek kalcium forrás, valamint jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, B2-, B3-, B6- és K-vitamint is. Jó forrása az E-vitaminnak, de gazdag cink-, szelén-, réz-, vas-, mangán- és magnéziumforrás is.
A zab értékes biológiai összetételű gabona. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 70-80 % található.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60 %.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitamin...
A zab értékes biológiai összetételű gabona. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 70-80 % található.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60 %.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitamin...
Összetétel * bio amaránt flakes, reggelizőpehely (*kukorica, *amaránt, *méz, *kukorica keményítő, tengeri só)
Termék összetétele Bio hajdina flakes, reggelizőpehely (kukorica, hajdina, kukorica keményítő, zabrost, tengeri só) Száraz, hűvös helyen tartandó
A hajdina magas szénhidrát-, fehérje-, ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalma miatt is rendkívül értékes élelmiszer. Nagy mennyiségű, P vitaminnak is nevezett rutint is tartalmaz, melynek egészs
A bio köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.
A köles gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, fluor, szilícium
Vitamino...
Greenmark bio kukoricapehely 250gKíváló alapanyaga az egészséges reggelinek. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium, nátrium. Vitaminok: A, B1, B2. Jótékony hatással van: egészségvédő. Felhasználása: fogyasztható magában, reggelire müzlibe, kefírbe, tejbe keverve, felhasználható töltelékekhez, süteményekhez. A gyerekek kedvence. Tápanyagtartalom (100g-ban)Kalória (kJ / kcal) 1600 / 380Fehérje (g / 100g) 6,6 gSzénhidrát/Cukor (g / 100g) 85,0 gZsír/Telített zsír (g / 100g) 1,...
Különösen gazdag kalciumban, vasban, valamint magnéziumot, B vitaminokat, C-, E-vitamint és karotint is tartalmaz. A quinoát sokan nagyon magas fehérjetartalma miatt, mások béltisztító hatása miatt fogyasztják.
A zabpehely könnyen emészthető, csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását. Fogyasztása védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, stabilizálja a vércukorszintet, így hosszú ideig teltségérzetet biztosít.
A zabpehely (nagylevelű) könnyen emészthető, csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását. Fogyasztása védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, stabilizálja a vércukorszintet, így hosszú ideig teltségérzetet biztosít. Széles ásványi anyag (kálcium, nátrium, foszfor, vas, magnézium) és vitamin (B1, B2) forrás.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
Prémium minőség 1820 óta
A Kölln-pehely a felvágott zabszemek hengerelése révén készült, teljes kiőrlésű finom zabpehely.
A Kölln zabpehely az alábbiakat tartalmazza- Növényi fehérje- Vas - Magnézium- Rostok- B1 vitamin
Különbség van zabpehely és zabpehely között, mert a nyers zab kiválasztása és feldolgozása döntő jelentőségű a termék minősége szempontjából. Mi a Kölln-nél ezért csak ott szerezzük be a zabot, ahol a sok esőnek köszönhetően optimálisan nő, és később sok ...
100%- os tisztaságú, teljes értékű zab. A Kölln nagyszemű zabpehely egész zabszemekből készül, és ezért tartalmazza a nagy értékű csírát és az értékes külső héjakat. A zabpehely gondosan felhasználható: zabkása és müzlik készítéséhez, pörkölt pehelyként, illetve kalácshoz és süteményekhez.
Laborban tesztelt gluténmentes zabpehely. Gluténtartalom 20 ppm alatt. A zabpehely egészséges és gyors reggeli. Forró vízzel leöntve kitűnő. Finom tejjel, joghurttal, mézzel vagy gyümölcsökkel. Kíváló édességekhez vagy teljes kiörlésű kenyérhez.
Az ősi irodalmi termékek közül a legkiemelkedőbb a BIBLIA, melyben több utalás is található az árpa kenyérként történő fogyasztásának. Ennek a mai napig létező formája a lepény. Összetétele: víz, (esetleg olaj), és durva árpaőrlemény. Ezt a keveréket vékonyra kiterítve, nyújtva, forró köveken, vagy forró hamuban megszárítják, illetve sütik.
Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez benne találha...
Az ősi irodalmi termékek közül a legkiemelkedőbb a BIBLIA, melyben több utalás is található az árpa kenyérként történő fogyasztásának. Ennek a mai napig létező formája a lepény. Összetétele: víz, (esetleg olaj), és durva árpaőrlemény. Ezt a keveréket vékonyra kiterítve, nyújtva, forró köveken, vagy forró hamuban megszárítják, illetve sütik.
Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez benne találhat...
A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át.
A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója... stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnye...
A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át.
A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója... stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnye...
A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel. A valódi kásaszerű állagot inkább az egy-két perces "főzés" adja meg. Ez természetesen csak a felforrás utáni szinte azonnali levételt jelenti inkább. Kihűlés után a hűtőben eláll több napig. Elfogyasztás előtt keverjük bele az egyéb komponenseket.
A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel. A valódi kásaszerű állagot inkább az egy-két perces "főzés" adja meg. Ez természetesen csak a felforrás utáni szinte azonnali levételt jelenti inkább. Kihűlés után a hűtőben eláll több napig. Elfogyasztás előtt keverjük bele az egyéb komponenseket.
A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel. A valódi kásaszerű állagot inkább az egy-két perces "főzés" adja meg. Ez természetesen csak a felforrás utáni szinte azonnali levételt jelenti inkább. Kihűlés után a hűtőben eláll több napig. Elfogyasztás előtt keverjük bele az egyéb komponenseket.
Az otthoni müzlikészítés alapvető anyagaihoz: búza-rozs-árpa-zab-lenmag és szezámpelyhet tartalmazó keverékhez, izlés szerint hozzátéve az olajos magvakat, az egyénileg megszokott gyümölcsöket, igen tartalmas, gazdag keverék állítható össze.
Javaslat: gabonakása módjára elkészíteni, az összekevert teljes választékot. Egy-két perces "főzéssel" a magpelyhek sokkal jobban emészthetövé válnak. A kihült kásahalom hűtőben tárolható, közvetlenül a fogyasztás előtt tehető hozzá ...
Összetevők: árpa-búza-rozs és zabpehely.
Az otthoni müzlikeverék gyártásához általában szükséges gabonaféleségeket tartalmazza.
Összetevők: árpa-búza-rozs és zabpehely.
Az otthoni müzlikeverék gyártásához általában szükséges gabonaféleségeket tartalmazza.
Összetevők:
árpa-búza-rozs és zabpehely.
Az otthoni müzlikeverék gyártásához általában szükséges gabonaféleségeket tartalmazza.
Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek.
Elkészítése:
1-2 perces főzéssel.
Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek.
Elkészítése:
1-2 perces főzéssel.
Fogyasztható kefírben, joghurtban vagy müzliben.
A szezám-magban lévő értékes ásványi anyagok és vitaminok a magbelső hőkezelése nélküli feltárása révén tökéletesebben felszívódnak. Kissé kesernyés íze miatt ízesíteni szükséges.
Fogyasztható müzliben, joghurtban.
A szezám-magban lévő értékes ásványi anyagok és vitaminok a magbelső hőkezelése nélküli feltárása révén tökéletesebben felszívódnak. Kissé kesernyés íze miatt ízesíteni szükséges.
Fogyasztható müzliben, joghurtban.
A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át.
A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója... stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnye...
A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át. A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója... stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elké...
Miért együnk zabpelyhet ?
A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle.Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében.A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o % található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o %. Jelentős élelmi rost.-ásványi anyag - (Ca, Mg,Fe,) és vitamin...
Miért együnk zabpelyhet ?
A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle.Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében.A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o % található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o %. Jelentős élelmi rost.-ásványi anyag - (Ca, Mg,Fe,) és vitamin...
Miért együnk zabpelyhet ?
A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle.Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében.A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o % található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o %. Jelentős élelmi rost.-ásványi anyag - (Ca, Mg,Fe,) és vitamin...