Átlagos beltartalmi érték 100 g hántolt árpában
Energiatartalom 1507 kj
Fehérje 10,6 g
Szénhidrát 73,0 g
Zsír 2,0 g
Összes rost 20,7 g
Vitaminok B1, B2, B6, niacin, pantoténsav, folsav
Gyártó, forgalmazó: AGRODRUG Bt.
Származási hely: Magyarország
-13%
100 gr. HÁNTOLT KÖLES mintegy 11 gr. fehérjét, 70,6 gr. szénhidrátot, 3,9 gr. zsírt, B1, B2, B6 ÉS E VITAMINT tartalmaz.
Energiatartalom: 1558 kj.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
100 gr. HÁNTOLT KÖLES mintegy 11 gr. fehérjét, 70,6 gr. szénhidrátot, 3,9 gr. zsírt, B1, B2, B6 ÉS E VITAMINT tartalmaz.
Energiatartalom: 1558 kj.
Értékes tápanyagtartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.
A köles rendszeres fogyasztása hozzájárul a szervezet pH egyensúlyához, mivel lúgosító hatású.
A legjobb lúgosító gabona. Ez a kb. tízezer éves múltra visszatekintő gabona számtalan vitamint, és ásványi anyagot tartalmaz: megtalálható benne többek közt, B1-, B2-, E-vitamin, vas, kalcium, kálium, szerves só. A benne található foszfor elűzi a fáradságot, és megakadályozza a depresszió kialakulását. A magnézium, és a vas pedig elősegíti a sejtek regenerálódását. Szilícium tartalma fokozza a szervezet védekezőképességét. A köles az egyik legősibb gabona, kb 10.000 éves múltra tekint vissza...
Tradicionális gyors, köretként vagy főételként ajánljuk. Elkészítési javaslat: Keverjük a tasak tartalmát 600 ml forró, sós vagy vegantériás vízbe. Adjunk hozzá 1-2 evőkanál olívaolajat, majd keverjük el alaposan. Hagyjuk állni lefedve 15 percig. Zöld salátával és gabonafasírttal önálló ételként is tálalható. Hozzáadott sót, aromát, fűszerkivonatot és tartósítószert nem tartalmaz. Zellert, szezámmagot, búzát, glutént és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült. Összetevők: kölespehely, ...
radicionális és gyors, köretként vagy főételként ajánljuk. Hozzáadott sót, aromát, fűszerkivonatot és tartósítószert nem tartalmaz.
Tradicionális és gyors, köretként vagy főételként ajánljuk. Elkészítési javaslat: Keverjük a tasak tartalmát 600 ml forró, sós vagy vegantériás vízbe. Adjunk hozzá 1-2 evőkanál olívaolajat, majd keverjük el alaposan. Hagyjuk állni lefedve 15 percig. Zöld salátával és gabonafasírttal önálló ételként is tálalható. Hozzáadott sót, aromát, fűszerkivonatot és tartósítószert nem tartalmaz. Zellert, szezámmagot, búzát, glutént és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült. Összetevők: kölespehel...
A tasak tartalmát belekeverjük 440 ml forrásban lévő, sós vízbe. Ekkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál olivaolajat (elhagyható). Alaposan elkeverjük, és újraforrástól számítva 25 percig takaréklángon főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve (!) 10-15 percig állni hagyjuk. Majd tálalhatjuk köretként.
A tasak tartalmát belekeverjük 400 ml SÓS vagy VEGANTÉRIÁS hideg vízbe. ( A TERMÉK HOZZÁADOTT SÓT NEM TARTALMAZ.) Kezdjük el főzni. Adjunk hozzá 1-2 evőkanál olivaolajat (elhagyható). Alaposan elkeverjük, és lefedve takaréklángon 20-22 percig főzzük miközben 3-4 percenként megkeverjük. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és lefedve (!) 10-15 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt érdemes átkeverni. Nem tartalmaz: Sót, aromát, fűszerkivonatot, tartósítót.
Az árpa gazdag keményítőben, fehérjékben, cukrokban, A-, B1-, B2-, B5-, B6- és E-vitaminban, valamint magas a kalcium-, kálium-, foszfor-, szilícium- és vastartalma.
Összetétel (a *-gal jelölt alkotók ökológiai gazdálkodásból származnak):
köles*
Termék info:
Az egyetlen gabonaféle, amely teljes értékű fehérjét tartalmaz és amelyik lúgos kémhatású.
A gyors rizsekhez hasonlóan pillanatok alatt elkészül. Felhasználása nagyon sokrétű: köret, főétel, csemege, vagy desszert is készülhet kölesből. 100 g termék tartalmaz: Energia: 1529 kJ/361 kcal Zsír: 3,4 g (amelyből telített zsírsavak: 0,8 g) Szénhidrát: 70 g (amelyből cukrok: 1 g) Fehérje: 11 g Só: 0,01 g Öntsön 1, 5liter vizet egy edénybe és helyezzen bele egy tasak bio hátolt konyhakész kölest. Adjon hozzá 1 kávéskanál sót és fedő alatt kezdje el főzni. Főzés közben a tasakot többször mo...
A nyers, egész mag főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló kitűnő köret. Lisztje, kelt tésztában 5-10, egyéb esetekben 10-50%-ban helyettesítheti a búzalisztet.
A pattogatott amaránt magot legegyszerűbb, ha reggeli müzlinket gazdagítjuk vele vagy önmagában keverjük tejbe, joghurtba. Ezenkívül a sütőipari termékeken, a leveseken, a salátákon a különböző édességeken keresztül a töltelék és panír anyagig nagy változatosságot biztosít a felhasználónak....
BIO BÚZA csíráztatásra is alkalmas Összetevők: *bio búza *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Kht. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1457 KJ / 347 kcal Fehérje: 14,4 g Szénhidrát: 66,2 g Zsír: 1,8 g A termék gabonát, földimogyorót, szójababot, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot csomagoló üzemben készült. Felhasználása: Megfőzve köretként, tölteléknek, őrölve daraként és lisztként, illetve csíráztatva Származási hely: Magyarország...
A hajdina értékes tápanyagtartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető. Bio termék Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
Összetevők: *pattogtatni való kukorica *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Lényeges élelmezési funkciót tölt be - hőt és energiát biztosít a szervezetnek A szénhidrát mellett a popcorn magas rosttartalommal rendelkezik és minden grammja több fehérjét, foszfort és vasat tartalmaz, mint a burgonyaszirom, egy tölcsér fagylalt, perec vagy sóskeksz. Egészséges, tápláló, jellegénél fogva finom, és meglepően alacsony a kalória értéke. Az...
-13%
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske. Felhasználása: köretnek, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk....
A rozs a pázsitfűfélék családjába tartozó gabonanövény, a búza mellett a második kenyérgabona növényünk. Hódító útjára Délkelet-Ázsiából indult el, a Kárpát-medencében a bronzkorban fordult elő először. A rozst úgynevezett búzahelyettesítőnek vetik ott, ahol a búza számára nem alkalmas az éghajlat
Összetevők:
bio zab*
* ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungárai Nonprofit Kft.
HU-ÖKO-01
Származási hely: Ausztria
A termék gabonát, szójababot, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot csomagoló üzemben készült.
Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Származási helye Tibet. Számos kedvező hatással rendelkezik, amely megszokott táplálékainkra nem mindig jellemző. A teljes árpa gazdag nyomelemekben: káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmaz (méghozzá kétszer annyit, mint a barna rizs), mindezek pedig elengedhetetlenek a normális szív- és agyműködéshez. Emellett megnyugtatóan hat az idegrendszerre, sőt még vizelethajtó hatású is. A lábasban vagy serpenyőben ...
Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető gabonánk. Levest, kását, pudingot lehet készíteni belőle, köretként is finom eledelként szolgál, gluténmentes gabona. Gluténmentes gabona. 500 g-os köles; Csuta termék a bio élelmiszerek kedvelőinek.
DENNREE BIO CSEMEGE KUKORICA 330 g...
Már Honfoglaló őseink legfőbb étke is a köleskása volt! Édesen, sósan.
Már Honfoglaló őseink legfőbb étke is a köleskása volt! Édesen, sósan.
Már Honfoglaló őseink legfőbb étke is a köleskása volt! Édesen, sósan.
Könnyen emészthető. Édesen és sósan is finom!
Könnyen emészthető. Édesen és sósan is finom!
Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.
A quinoa rendszertanilag álgabona, a paraj és a cékla családjába sorolható növény. Már 8-9 ezer évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztotta az ember, az inkák pedig szent ételnek tartották, és a „Gabona anyja” néven emlegették.
Az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó, legtáplálóbb gabona. Lassan lebomló sz...
A köles a legtáplálóbb gabonaféle, hosszú ideig a jóllakottság és a telítettség érzetét képes fenntartani lassan felszívódó tápanyagtartalma miatt. Főleg kásaként közkedvelt, de kenyér is készíthető belőle, búza- vagy rozsliszttel keverve. Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre, és mivel jól duzzad, ételek sűrítésére.Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket, értékes telítetlen zsírsavakat,kevés keményítőt tartalmaz. Könnyen emészthető. Gazdag vitaminokban és olyan ásványi...
A köles a legtáplálóbb gabonaféle, hosszú ideig a jóllakottság és a telítettség érzetét képes fenntartani lassan felszívódó tápanyagtartalma miatt. Főleg kásaként közkedvelt, de kenyér is készíthető belőle, búza- vagy rozsliszttel keverve. Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre, és mivel jól duzzad, ételek sűrítésére.Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket, értékes telítetlen zsírsavakat és kevés keményítőt tartalmaz. Könnyen emészthető. Gazdag vitaminokban és olyan ásvá...
Az ősi származási hely lakói a pohánkát (nálunk Észak-Magyarországon és Erdély területén ezen a néven ismerik) már az időszámítás előtti évszázadokban termesztették és fogyasztották. A termesztés innen először Ázsia északi és keleti régiói felé terjedt el, majd nyugati irányba, ez utóbbit a selyem út is segítette. Európába az időszámítás utáni első évszázadokban érkezett, majd ezt követően több hullámban is eljutott, de termesztése csak a 15. századtól vált népszerűvé, a kalászos keserűfűféle...
-22%
Gőzben párolt finomság, egyenesen a termőföldekről: a csemegekukorica a nyári hónapok egyik nagy kedvence. A Globus gondoskodik róla, hogy egész évben élvezhessük a kukoricaszemek természetesen édeskés ízét.
-23%
A teljes értékű fehérje forrás! Gluténmentes, laktózmentes, adalékanyag-mentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
-23%
Laktózmentes, adalékanyag-mentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz A tönkölybúza, lencse, borsó és répa keveréke akár salátaként, akár köretként is alkalmazható.
Nagy mennyiségű, P vitaminnak is nevezett rutint is tartalmaz, melynek egészségvédő hatása leginkább a szív-és érrendszer védelmében nyilvánul meg, C vitaminnal együtt erősíti a kötőszöveteket valamint csökkenti a magas vérnyomást. Rosttartalma hasznos segítség lehet a székrekedésre hajlamosak, a cukorbetegek és az energiaszegény diétára szorulók számára, valamint a bélrendszeri daganatok megelőzése érdekében. Felhasználása: A hajdinát kásához, köretnek, salátákhoz, fasírt készítéséhez, lepén...
A köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, savtúltengésnél. Legfontosabb lúgosító gabonánk. Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást illetve segít a fogak zománcának megvédésében
A bio quinoa rengeteg fontos vitamint és nyomelemet tartalmaz: különösen gazdag kalciumban, vasban, valamint káliumot, magnéziumot, B vitaminokat, C-, E-vitamint és karotint is tartalmaz.
Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, amely tanúja volt az Azték és Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan származik, ahonnan a kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab érkeztek hozzánk. Kevesen gondolnák, hogy a pulyka és az akác is Amerika felfedezéséhez kötődik. Nélkülük az európai ember már nem tudná elképzelni az életét.
Az amaránt teljes kiőrlésű lisztté őrölhető és a pattogatott változattal együtt az élelmiszeripari a...
LESTELLO ÁRPAGYÖNGY DARA 400 g
Főzés: háromszoros mennyiségű vízben. Fogyasztható köretként vagy főételként.
Felhasználás előtt ugyanúgy, mint az egyéb magvakat, válogassuk át, vagy legalábbis pergessük át egyik edényből - másikba, hogy az esetleg még szemmel észrevehető apróbb méretü szennyeződéseket - kö, egyéb magvak, stb - kiválogathassuk. Sajnos a legtökéletesebb hántolással és egyéb előzetes előkészítő műveletekkel sem lehetséges a magvakkal azonos méretü és esetleg azonos fajsúlyu egyebeket eltávolítani. ...
Főzés: háromszoros mennyiségű vízben. Fogyasztható köretként vagy főételként.
Felhasználás előtt ugyanúgy, mint az egyéb magvakat, válogassuk át, vagy legalábbis pergessük át egyik edényből - másikba, hogy az esetleg még szemmel észrevehető apróbb méretü szennyeződéseket - kö, egyéb magvak, stb - kiválogathassuk. Sajnos a legtökéletesebb hántolással és egyéb előzetes előkészítő műveletekkel sem lehetséges a magvakkal azonos méretü és esetleg azonos fajsúlyu egyebeket eltávolítani. ...
Főzés: háromszoros mennyiségű vízben. Fogyasztható köretként vagy főételként.
Felhasználás előtt ugyanúgy, mint az egyéb magvakat, válogassuk át, vagy legalábbis pergessük át egyik edényből - másikba, hogy az esetleg még szemmel észrevehető apróbb méretü szennyeződéseket - kö, egyéb magvak, stb - kiválogathassuk. Sajnos a legtökéletesebb hántolással és egyéb előzetes előkészítő műveletekkel sem lehetséges a magvakkal azonos méretü és esetleg azonos fajsúlyu egyebeket eltávolítani. ...
Hántolt zab
hőkezelt
Magyar termék
Köretként fogyasztható.
Főzés: kétszeres vízben.
A quinoa az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, ráadásul kiemelkedően magas is a fehérje-tartalma - jóval több, mint a rizsé vagy a búzáé. Található benne C-, E- és B-vitamin, továbbá az öregedésért is felelős szabadgyököket hatástalanító béta-karotin, az ásványi anyagok közül pedig magnézium, vas, foszfor, cink, kálcium, valamint minden olyan aminosavat tartalmaz, melyre a szervezetnek szüksége van. Mivel nem tartalmaz glutént, könnyű megemészteni, ráadásul lisztérzékenyek is bátran fogyasz...
Az egyszemű ősbúza, az emberiség első gabonája, mely évezredeken keresztül az alapvető élelmiszerellátátást biztosította. Kiemelkedően magas sikér-, mikroelem- és esszenciális aminosav tartalma van, nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, antioxidánsokat és az A- vitamin előanyagául szolgáló luteint. Az ősbúza könnyebben emészthető, mint az újkori búzafélék.
Egészséges tönkölyszemek hántolva. Tartalmazza a gabona minden fontos összetevőjét, a fehérjét, rostokat, vitaminokat. Kiváló alapanyaga az otthon sütött kenyérnek, süteménynek. Rendszeres használatra.
A hajdina -más néven pohánka- a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.
Kiszerelés: 500 g
Összetevők: köles
A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás. Az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz és amelyik lúgos kémhatású. Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető.
Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium, fluo...
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle. Kifejezetten gazdag kalciumban, vasban és káliumot, magnéziumot, B vitaminokat, C-, E-vitamint és karotint is tartalmaz. A puffasztott quinoát a müzlikhez hasonlóan is fogyaszthatjuk, sütemények tésztájába minden előkészület nélkül is belekeverhető, a nedves hozzávalókkal érintkezve lágyabb, levegősebb állagú lesz a tészta. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékez...
Bio-termék ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Könnyű, egészséges rágcsálnivaló. Elkészítés: 2-3 ek. Rapunzel kókuszzsírt egy magas falu edényben hevítünk és hozzáadunk 100 g kukoricát, majd lefedjük. A pattogás megszűntével vegyük le a tűzről. Ellenőrizte:DE-ÖKO-006 , Származási hely: magyar mezőgazdaság.
-14%
Szafi Free Hántolt köles 500 g
Élelmi rostban gazdag gabona, amelyet fogyaszthatunk számos formában, például kásaként, köretnek, fasírtokhoz, süteményekhez.
Átlagos tápérték
100g termékben
Energia
1664 kJ (394 kcal)
Zsír:
4,6 g
- amelyből telített zsírsavak
1 g
Szénhidrát:
72,9 g
- amelyből cukrok*
6 g
Rost
8,5 g
Fehérje
11 g
Só
0 g
* A termékben természetes módon előforduló cukrok.
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Összetevők: hántolt köles
Szénhidrát-tartalmának jelentős hányada (72%) keményítő, ami szervezetünk számára egy igen jól hasznosítható energiaforrás.
-13%
Elsősorban kálcium-, foszfor,- és kálium tartalma jelentős. Nagy mennyiségben tartalmaz P-vitamint (rutin), amely vízben oldódó antioxidáns vegyület. A rutin erősíti a kötőszöveteket, védi a szívet és az érrendszert, segíti a sejtfal regenerálódását, csökkenti a hajszálvérzések kialakulását is. Védelmet nyújt a rákkeltő anyagokkal szemben, csökkenti a bélhámsejtek kóros szaporulatát. A gyenge gyomrúak fő tápláléka lehet. Főzési ideje (kétszeres mennyiségű vízben) kb. 20-30 perc....