Részletek
Kurkumakivonat (kurkumin)
Világossárga színével a kurkumin a ZinoGene+ formula sarokköve. A gyömbérek családjának tagjaként a kurkumint a Curcuma longa fajokba tartozó növények termelik. A kurkumint Indiában már több ezer éve használják fűszerként és ájurvédikus hagyományaik részeként. Napjainkban világszerte széles körben használják étrend-kiegészítőkben, kozmetikumokban, ételízesítőkben és ételszínezékekben. A piacon számos különböző kurkuminkivonat található, de a biohasznosulásuk tekintetében jelentős eltérések vannak, és így sokban különböznek, amikor arról van szó, hogy az összetevők mekkora része vált ki aktív hatást. A kurkuminkivonatot, amely a termékeinkbe kerül, nagyon gondosan válogatjuk össze, így a kurkuminoidok teljes spektrumát tartalmazza. A világ biológiailag leginkább hasznosuló kurkuminját, a HydroCurc® globális díjnyertes összetevőt választottuk. Ez jobb felszívódást, és ezáltal jobb hatékonyságot és funkcionalitást jelent.
Kvercetin
A kvercetin egy természetes pigment, amely számos gyümölcsben, zöldségben és gabonafélében megtalálható. Antioxidáns tulajdon ságokkal rendelkezik, és a polifenolok flavonoidoknak nevezett alcsoportjába tartozik. Becslések szerint az átlagember naponta 10–100 mg-ot fogyaszt belőle olyan ételforrásokon keresztül, mint a hagyma, alma, kapribogyó, bogyós gyümölcsök, brokkoli, citrusfélék, cseresznye, kávé, szőlő, zöld tea és vörösbor.
Fontos megjegyezni, hogy az élelmiszerekben lévő kvercetin mennyisége függhet az étel termelésének körülményeitől. Ezért a biohasznosulás és a funkcionalitás optimalizálása érdekében a kvercetin saját szabadalmazott keverékét készítettük el három különböző összetevő felhasználásával, amely két különböző növényi forrásból származik: japánakác és hagyma. Mint mindig, összetevőink minősége ugyanolyan fontos, mint a mennyiségük, és ez továbbra is elsődleges fontosságú számunkra, amikor azon kvercetinforrásokról van szó, amelyeket ehhez a formulához kiválasztottunk.
Fukoidánok
A barna alga egy fukoidán nevű elemet tartalmaz. A tengeri algából származó fukoidánok tapadásmentes vegyületek (gondoljon rájuk a teflon biológiai megfelelőjeként). Különböző barna algákban, az alganövény sejtfalában találhatók, védve őket a külső stressztől. A fukoidánok tápértéke nem jelent újdonságot. A fukoidán tartalmú tengeri algát ősi hagyományokban több ezer éve használják. A használatáról szóló legkorábbi bizonyítékok i.e. 12000-re nyúlnak vissza, a chilei Monte Verde-i régészeti ásatásokon ekkorra datálva fedezték fel a használatuk bizonyítékát. Ma a fukoidánokat magas tápértékű összetevőkként építik be a táplálék-kiegészítőkbe. Tudjuk, hogy a minőség és az ár jelentősen eltér a különböző beszállítók között, ezért úgy döntöttünk, hogy a ZinoGene+ termékünkben exkluzív fukoidán összetevőt alkalmazunk.