A rizstejszín kiváló alternatívája az állati eredetű tejszínnek.
Összetevők:: hegyi forrásvíz**, olasz rizs* (30%), hidegen sajtolt napraforgó olaj*, sűrítők: (karobliszt*, karragén), tengeri só.
*organikus gazdálkodásból.
**a felhasznált víz a Monti Lessini természetvédelmi területről, 450 méteres tengerszint feletti magasságbő eredő hegyi forrásvíz
Érzékszervi jellemzők:
megjelenés: krémes
szín: fehér
illat: édes, könnyed illat
íz: édes, tipikusan a termékre jellemző
főzés: egyaránt használható hidegen (desszertek, gyümölcsök, stb.) és melegen (szószok, zöldségek, stb.)
Kémiai jellemzők: Ph 6 – 7
Mikrobiológiai jellemzők: UHT termék, elhanyagolható mikrobiológiai jellemzőkkel.
Szavatossági idő:csomagolástól számított 12 hónap, hűvős, száraz helyen tárlova, bontatlan csomagolásban.
Átlagos tápértékek 100g termékeben
Energia kcal/kJ 162/681
Fehérje g 1,6
Szénhidrát
amiből cukor g 23,1
g 3,5
Laktóz mg 0
Zsírok
amiből telített
egyszeresen telítetlen
többszörösen telítetlen g 7,0
g 0,7
g 3,1
g 3,2
Koleszterin mg 0*
Rostok g 0,2
Nátrium g 0,06
*Analitikai érzékelési szint alatt