Az oliva levél (olajfalevél) közkedvelt, nagy gazdasági értékű növény, melyet 6-8000 év óta termesztenek táplálkozási és orvosi célokra. Gyümölcséből többféle eljárással olajat nyernek vagy tartósítással konzerválják. Manapság már levelét is hasznosítják értékes hatóanyaga miatt. A tiszta olívaolajban 1,1% aromaanyag van, amely antioxidánsokból és természetes vitaminokból áll. Jótékony hatással van a vér- és érrendszerre. Antioxidáns tartalma miatt hozzájárulhat az immunrendszer egészséges működéséhez is.
Az oliva levél 98 értékes összetevőt tartalmaz. Egyik legfőbb összetevője az oleuropein. Az oleuropein antioxidáns hatású tápanyag, így megvédheti szervezetünket, sejtjeinket a káros oxidatív hatásoktól.
Az oleuropein szervezetünkbe bekerülve elenolsavvá alakul át enzimek hatására, mely pozitív hatások széles spektrumával rendelkezik az emberi szervezet egészére. Az olivalevél-kivonat antioxidáns tulajdonságú, továbbá hozzájárul:
a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok, így az öregedés gátlásához,
az immunrendszer egészséges működésének feltételeinek javításához
a keringési rendszer (szív és érrendszer) megfelelő működéséhez
elősegíti a vérkoleszterin- és a vércukorszint egészséges arányának fenntartását.