A Pödör prémium, hidegen sajtolt dióolaj jóleső, kellemes aromáját a kíméletesen pirított magyar dió adja, ami minden vele készített ételben kiemelkedően érvényesül. A dióolaj gasztronómiai szempontból az egyik legkedveltebb olaj. Szinte minden ételhez harmonizál. Páratlan salátára (madár-, rukkola-, különféle zöld leveles saláták) Pödör Málna Balzsamecettel, hidegtálak (fűszeres sajtok, kecskesajt, parmezán, sonkák) finomítására, nyers és párolt zöldségekhez (sárgarépa, spárga, cékla, zeller, káposzta, gomba, articsóka), levesek, szószok ízesítésére, majonéz, tartármártás, pestok, valamint vegetáriánus ételek készítéséhez, vagy főzelékekhez, tésztához keverve. (Utóbbinál csak csepegtessünk dióolajat a kifőtt tésztára, szórjuk meg darált dióval és keverjük össze). Különleges édes fogásokhoz, mint gyümölcssaláta, palacsinta, sütemények pl: piskóta, kuglóf, muffin, császármorzsa... Alkalmas húsok, (vad, nyúl, kacsa, szárnyas, főtt marha) halak, zöldségek enyhe hőmérsékleten való sütéséhez, valamint grill és roston sült húsok utólagos ízesítésére, pácolására.