Netamin Krómium-pikolinát
Netamin Krómium-pikolinát
1 790 Ft

Netamin Krómium-pikolinát

Netamin Króm 200 mcg

Krómium-pikolinát

30 tabletta


A króm egy esszenciális, azaz létfontosságú nyomelem, a hasnyálmirigy funkciók normál működéséhez elengedhetetlen. A modern élelmiszer-feldolgozási eljárások mellett egyre kevesebb jut szervezetünkbe, ezért szinte kivitelezhetetlen kizárólag táplálkozás útján pótolni a szükséges mennyiséget.

KRÓM HIÁNYÁBAN A SZERVEZET...:
- energiatermelő folyamatai nem működnek kiegyensúlyozottan = állandó fáradtságérzet, kimerültség
- vércukorszintje ingadozhat = hízás
- megemelkedhet a vércukor- és vérzsírszint = érelmeszesedés kialakulásának kockázata drasztikusan nő


Az általánosan jól működő anyagcsere-folyamatokhoz mára már szinte mindenkinek szüksége volna króm tartalmú táplálékkiegészítő szedésére. Van azonban két csoport, akik számára ugrásszerű életminőségbeli javulást hozhat a króm szedése: a cukorbetegséggel küzdők és a fogyni vágyók.


Mi köze a krómnak a cukorbetegséghez?

A króm bizonyított és alátámasztott szerepe a szervezetben, hogy hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. A magas inzulinszintet képes csökkenteni, ezért még orvosok is javasolják cukorbetegeknek táplálékkiegészítőként való szedését.

Akiknek családjában gyakori a cukorbetegség, esetleg többször tapasztaltak már vércukorszint-ingadozás miatti rosszullétet, azok számára is hasznos lehet, hiszen segíthet egyensúly fenntartásában.

Mi köze a krómnak a fogyáshoz?

A túlsúly egyik oka az ingadozó-vércukorszint, amit képzelj el a következőképp:

Megeszel egy péksütemény, vagy csak megiszol egy kis dobozos kólát -> a vércukorszinted ugrásszerűen megemelkedik -> szervezeted válaszként hirtelen nagy mennyiségű inzulint termel, hogy a cukor a vérből a sejtekbe kerüljön -> megint leesik a vércukor-szint -> éhes leszel -> megeszel egy péksüteményt...

A hízás ördögi köre ez, amiből nehéz kiszakadni, de ebben nyújthat hatékony segítséget a króm!

1) A króm hatására a vércukorszinted egyensúlyba kerül, így az állandó éhség-érzet, különösen az édességek iránti olthatatlan vágy csökkenhet.

2) A króm az anyagcserére hatékonyságára is hatással van, így magas rosttartalmú és alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása mellett közvetve a zsírégetést is támogatja.


FONTOS: a túlsúlyod hátterében ún. inzulin-rezisztencia is állhat, az elhízás pedig bizonyítottan oka lehet a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának - mivel a króm a vércukorszintre hat, szerepe kettős lehet életedben, ha túlsúllyal küzdesz!


1 790 Ft
Egységár: 60 Ft/db
Kiegészítő termékek