Részletek
A fekete káposzta egyre népszerűbb, mivel könnyen termeszthető, jól néz ki, csodás az íze, és nem utolsó sorban nagyon egészséges. A csírákban nagyobb mennyiségű és könnyebben felszívódó tápanyag található a felnőtt növénnyel összehasonlítva. Az organikus fekete káposzta, vagy más néven Toszkán Kel csíra tápanyagot ad minden tányérhoz, és ez fontos szerepet játszhat a kiegyensúlyozott és egészséges étrendben. A magok gyorsan és könnyen csíráztathatók, de mikrozöldként is elvethetők. Enyhe, lágy és édes íze van, ami minden más ízt kiemel, amihez hozzáadjuk. Vizualitásban, textúrában és tápértékben is új dimenziókat fog nyitni. A fekete káposzta csíra igen gazdag vitaminokban, például A, B, C, E és K-vitaminban, és ásványi anyagokban, például kalciumban, magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban. Antioxidánsok, (lutein, karotin), fehérjék (30-35%), rostok, klorofill, enzimek és aminosavak forrása. A csírák közül néhány inkább sárgásabb színű lehet, mint zöld – ez azért van, mert nem mindegyikük jutott ugyanannyi fényhez, és így nem termelt annyi klorofillt, de ők is ugyanolyan ízletesek és táplálóak, emiatt ne dobd ki őket – tedd magadévá a tányérodon lévő színek kavalkádját. Fogyasztható önmagában, joghurtban, kefirrel, szendvicsben, levesbetétként és természetesen bármilyen salátához. ORGANIKUS VITAMINFORRÁS, DIÉTÁS ÉTRENDBE ILLESZTHETŐ, TÁMOGATJA AZ IMMUNRENDSZERT, SEGÍT FENNTARTANI A SZÍV EGÉSZSÉGÉT, ELŐSEGÍTI A JÓ EMÉSZTÉST, CSÖKKENTI A KOLESZTERINT, TÁMOGATJA A MÁJAT, VÉDI A SZEMEK EGÉSZSÉGÉT, RÁKPREVENCIÓS TÁPANYAG. Tudtad? A csírázás során az ásványi anyagok, mint pl. a kalcium és magnézium, fehérjéhez kötődnek, így biológiailag hozzáférhetőbbé válnak. A vitamin- és esszenciális zsírsavtartalma szintén megnő a csírázási folyamat alatt. A hajtások nem rostos textúrájúak, mint a kifejlett növény, hanem puhák és édesek, mint az édes zöldborsó, kalória tartalma elenyésző.