Mama Drog mezei zsurló 50 g
Mama Drog mezei zsurló 50 g
273 Ft

Mama Drog mezei zsurló 50 g

Tisztító, vérnyomáscsökkentő, vizelethajtó, enyhe húgyúti fertőtlenítő és elsőrendű veseöblítő, vesekőoldó hatású.
Reuma és köszvény ellenes teakeverékek alkotója.
Csontritkulás esetén ásványi anyag pótló. Jó hatással van az erekre, érelmeszesedés gátló és szívnyugtató hatású.

Külsőleg főzetét torok- és szájöblögetésre használják. Rosszul hegedő sebeket kezelnek vele, illetve a dagadt lábra lohasztólag hat.
Lábizzadás ellen lábfürdőként használják.

Vesegyulladásban belsőleg nem használható, illetve veseköves betegségben csak óvatosan használható - erőteljes húgyhajtó hatása miatt.A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabottan tud tanácsot adni, az alkalmazható gyógynövény(ek) módjáról, időtartamáról, készítmények hatásairól, vagy az alkalmazott gyógyszerekkel való kölcsönhatásokról!

Bármely összetevővel szemben tapasztalt egyéni túlérzékenység esetén a növény további felhasználása egészségre veszélyes, a jelentkező tünetekkel célszerű szakorvoshoz fordulni.

Erős hatású szerek felhasználása gyógyászati célra csak orvosi előírás alapján és gyógyszerész által elkészített gyógyszerformában biztonságos.
Várandósság és súlyos megbetegedések esetén a gyógynövény-terápia alkalmazása előtt ajánlott a kezelőorvos vagy gyógyszerész szakvéleményének kikérése. Belső vérzések, cukorbetegség, gyomor- és nyombélfekély, magas vérnyomás, migrén, bélszűkület, epilepszia, asztma, lázzal járó akut megbetegedések, krónikus vesebetegség és szívműködési zavarok stb. kizárólag növényi eredetű gyógyhatású termékekkel történő kezelése veszélyes lehet. Azonban a gyógynövényi részekből készült szerek orvosi felügyelettel, a klasszikus gyógyszeres terápia mellett kiválóan kiegészíthetik az előírt terápiát.

A gyógynövények felhasználásának meghatározott esetekben és állapotok mellett kisebb dózisban is lehetnek káros egészségügyi hatásai, ezért az alábbiakban leírtak alkalmazása csak saját felelősségre történhet. A gyógynövényekről szóló tájékoztatás a szakkönyvekben, illetve a gyártók és forgalmazók által megjelentetett információkon alapulnak. Ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
273 Ft
Egységár: 5,46 Ft/g
Adatok
Kiszerelés
50 g
Kiegészítő termékek