Kamala illóolaj szantálfa 10ml
Kamala illóolaj szantálfa 10ml
975 Ft

Kamala illóolaj szantálfa 10ml

Az illóolajokat a növények hormonjának vagy másképpen az életerejének nevezik, és a növény különböző részeiből vonják ki: a kéregből, a szárból, a fából, a gyantából, az ágból, a levelekből és a termésből, a virágból.

Az aromaterápiás olajok a növények kivonatait, esszenciáit tartalmazzák.

Az illóolajokat alkalmazhatjuk különböző helyiségek légterének fertőtlenítésére és frissítésére, betegségek megelőzésére és kezelésére, valamint a kozmetikai kezeléseknél. Az illóolajok az alábbi módon juthatnak az emberi szervezetbe:

- a szaglószerven keresztül, a légtérből belélegezve vagy inhalálással
- a bőrön keresztül felszívódva
- szájon át az emésztőszervbe

A szantálfa illóolaj fő hatásai az alábbiak:

* Köhögéscsillapító
* Köptető
* Gyulladáscsökkentő
* Bőrnyugtató, bőrregeneráló
* Alvást segítő
* Enyhíti a klimax okozta tüneteket
* Csökkenti a hányingert
* Nemi vágy fokozó

A szantálfa illóolajat a növény forgácsából és az erősebb gyökerekből állítják elő vízgőz-desztillációval, a növény olajtartalma 5 %.

Hogyan használjuk?

Leggyakoribb felhasználási területe párologtatóba, aromamécsesbe történő csepegtetése. Ennek során 2-3 csepp olajat cseppentsünk a meleg vízbe.

Fürdővízbe 5 cseppet adagoljunk, melybe egy kis tejet öntsünk, hogy a vízben egyenletesen eloszoljon az olaj. A meleg fürdővízben történő alkalmazásával testünk fogékonnyá válik az illóolaj kedvező hatásának befogadására.

Borogatásra is ajánlott, ½ liter kb. 40 °C vízhez 3-4 cseppet adjunk, majd a borogatáshoz használt textíliát nedvesítsük be ezzel, és 20 percig hagyjuk a testrészen.

Inhalálásnál, főként felső légúti megbetegedésekkor használatos. 1 liter meleg (nem forró) vízhez 4-5 csepp illóolajat csepegtessünk. Zsebkendőre közvetlenül is adagolható. Az inhalálást csak néhány percig végezzük.

Felmosóvízként is használhatjuk az illóolajat tartalmazó vizet.

Közvetlenül a bőrre 1 csepp illóolaj alkalmazható.
975 Ft
Egységár: 98 Ft/ml
Kiegészítő termékek