Juvapharma tea korpafű szálas 40g
Juvapharma tea korpafű szálas 40g
366 Ft

Juvapharma tea korpafű szálas 40g

Gyógytulajdonságai:
Májregeneráló, vesekő- és -görcsoldó, vese- és húgyhólyaggyulladás, asztma, reuma és hasmenés elleni, valamint a daganatos betegségek gyógyításában és a bőrgyógyászatban használt szer.

Mellékhatás, mérgezés:
Az adagolást betartva a spórák se mellékhatást, se mérgezést nem okoznak. A népi gyógyászat a növény szárát is alkalmazza, amitől mindenkit óva intek, mert mérgező: a kuráréhoz (indián nyílméreghez) hasonló mérget tartalmaz. Súlyos betegségek (asztma, daganat) gyógyításában mindazonáltal használható tea formájában, ha orvos vagy gyógyszerész állítja be a pontos adagolást. A hivatalos természetgyógyászat a szárat csak külsőleg használja.

Hatóanyagai:
50 százalék olaj, sporonin poliszacharid, kevés (főleg lycopodin, clavatin és clavatoin) alkaloid, szerves savak és gyanták. Terpéntartalma miatt nehezen oldódik vízben.

1;
A korpafű finom porából 1 csapott evőkanálnyit leöntünk 2,5 dl forró vízzel, 15 percig állni hagyjuk, és reggel, éhgyomorra elkortyolgatjuk.

2;
Görcsök oldására 5-5 rész korpafűspóra és bazsalikom, valamint 3-3 rész borsmenta és citromfű keverékéből 1 púpozott evőkanálnyit leforrázunk 0,5 d. vízzel, 15 percig lúgozódni hagyjuk, majd leszűrjük. Belecsöpögtetünk 30 csepp árnika, és 20 csepp macskagyökér-tinktúrát, és 2-3 óra alatt elkortyolgatjuk.

A korpafű használata előtt kérje ki orvosa tanácsát!
366 Ft
Egységár: 9,15 Ft/g
Kiegészítő termékek