Helen illóolaj citrom 5ml
Helen illóolaj citrom 5ml
615 Ft

Helen illóolaj citrom 5ml

Citrom olaj / Citrus limon / Lemon oil / Limonen-Öl

Növénycsalád, botanikai név:
A növény a citrusféléknek nevezett család legnépszerűbb képviselője. A családot más néven rutaféléknek is hívják. A növény botanikai neve citrus limon.

Származási hely:
Az eredetileg Ázsiából származó növény legjelentősebb termőhelyei ma Olaszországban, főleg Szicíliában, az USA-ban és Izraelben vannak.

A növényről:
A citrom erőteljes, felfelé törő ágrendszert fejlesztő cserje vagy kis fa. Előállítás: A citromolajat hidegen sajtolással nyerik a majdnem érett gyümölcs héjából.

Illat, szín, konzisztencia:
Tiszta, friss, könnyű, éles fejillattal, és enyhén édeskés aljegyekkel rendelkezik. A hígan folyós olaj színe a világossárgástól az enyhén zöldesig terjedhet.

Főbb összetevők:
Limonen, pinen, citral, bergapten, bergaptol, bergamottin.

Testi hatások:
Antibakteriális, antivirális, a szoba levegőjében párologtatva antiszeptikus, összehúzó, érszűkítő, lázcsillapító. Vérzéscsillapító és méregtelenítő, enyhíti a savasodást, segít a reumán, köszvényen, ízületi gyulladáson. A bőrön használva összehúzó hatású, jót tesz a zsíros és pattanásos bőrnek. Kis mennyiségben zsíros bőr esetén helyi lemosáshoz és masszázshoz is használható. Alkalmas frissítő fürdő készítésére is, zsíros haj esetén lemosóként használva eltávolítja a sampon maradványait. Párologtatva az egyik legkedveltebb olaj a szoba levegőjének frissítésére, szagtalanítására, fertőtlenítésére.

Lelki hatások:
Ragyogó, élettel teli, stimuláló olaj. Frissít, élénkít, enyhíti az érzelmi kitöréseket, határozottságra késztet, fokozza a koncentrációt.

Különleges tudnivalók:
Furanokumarin tartalma miatt fototoxikus, UV sugárzás hatására barna foltokat okozhat a bőrön. Ha citromolajat használtunk bőrünkön, két órát várjunk, mielőtt közvetlen UV sugárzásnak tesszük ki a bőrfelületet! A citromolajat ne használjuk hosszú, átmelegítő fürdőbe, és óvjuk a melegtől!
615 Ft
Egységár: 123 Ft/ml
Kiegészítő termékek