A folát nélkülözhetetlen a fehérjegyártásban, fontos szerepet játszik az új sejtek
képződésében, az intenzív sejtosztódású sejtrendszerekben, így például a vörösvérsejtek
képződésében, felelős a száj, bél- és urogenitális rendszer nyálkahártyájának épségéért.
A folát (B9-vitamin, szerves folsav vagy M-vitamin) létfontosságú vitamin, amit az emberi
szervezet nem képes előállítani, ezért a szükséges mennyiséget táplálkozás vagy étrend-
kiegészítés útján kell fedeznünk. Mivel vízoldékony vitaminról van szó, gyorsan kiürül a
szervezetből és egyszerre csak nagyon keveset tudunk belőle tárolni, pótlása tehát napi
rendszerességgel ajánlott.
Jótékony hatásai:
-Csökkentheti a szívbetegség kockázatát
-Támogatja az egészséges várandóságot és a magzatot
-Megőrizheti a csontok egészségét
-Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
-Segítséget nyújthat a termékenység fokozásában
-Hozzájárul a fáradtság és a stressz csökkentéséhez
Adagolás: Napi 1 kapszula.
Főétkezések előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.