Dr.aliment króm-inulin tabletta 120db
Dr.aliment króm-inulin tabletta 120db
3 559 Ft

Dr.aliment króm-inulin tabletta 120db

IInulin és króm-pikolinát tartalmú étrendkiegészítő tabletta.

A kedvező bélflóra táplálásán és fenntartása mellett az inulin előnyösen befolyásolja a bél pH-értékét, az étrendbe épített inulin megszünteti a székrekedést. A candidózistól leginkább azok a fiatal nők szenvednek, akik ösztrogéntartalmú fogamzásgátlókat és antibiotikumokat nagyobb mennyiségben használnak. Következményként az immunrendszer meggyengül, és a bélflórában felszaporodik a candida. A candidózisban szenvedők tünetei megszűnnek az egészséges baktériumflóra helyreállása után. A bélflórát helyreállító beavatkozásként az élelmiszer-allergia inulinnal kezelhető.

Az étrendbe épített nem emészthető szénhidrát (inulin) gátolja a tumor fejlődését. Az inulin fogyasztása rizikómentes, és könnyedén alkalmazható a rákterápiában. A rákellenes hatás a lactobacillus béta-glucuronidáz enzim gátlásán alapul. Ez a székletben található enzim a szervezet méregtelenítő tevékenységét gátolja.

Diabétesz esetében az inulin, mint szénhidrát-energiaforrás azért jelentős, mert a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli.

A mozgáshiány és a rossz étkezési szokások magas vérzsírértékekhez, elhízáshoz és magas vérnyomáshoz vezethetnek. A króm-komplexek, a króm-pikolinát, a króm-hisztidinát az inzulin hatásához nagyon hasonlóan segítenek bejuttatni a vércukrot a sejtekbe. Amikor II. típusú cukorbetegeknek adták a krómot, akkor a vér triglicerid, cukor és koleszterin szintjének süllyedését regisztrálták.

A króm javítja a fehérje beépülését a zsír rovására, ezért számos fogyókúrához javasolt készítmény tartalmaz krómot. Fontos, hogy a króm csak szerves kötésű vegyületei hasznosulnak, a szervetlen króm-klorid nem szívódik fel. A króm a szervezet sejtjeinek inzulin iránti érzékenységét növeli. Króm nélkül blokkolódik az inzulin működése és megemelkedik a vércukorszint. Krómhiányos állapotban a vércukorszint túlzott mértékben ingadozhat, amely étvágynövelő hatású lehet. A krómhiány elősegíti a cukorbetegség, és az elhízás kialakulását.
3 559 Ft
Egységár: 30 Ft/db
Kiegészítő termékek