Biorganik bio csicseriborsó 500 g
Ár:660 Ft.
Egységár:1 Ft. / g
Összetevők *bio csicseriborsó
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.
Tápanyagtartalom (100g-ban)
Energiaérték 1347 KJ / 322 kcal
Fehérje 21,7g
Szénhidrát 44,5g
Zsír 6g
Ásványi anyagok kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin B1, B2, B3, B6, C, E
Felhasználása pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.
Elkészítése Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Jó tudni csíráztatásra alkalmas
(tovább...)
Ár:660 Ft.
Egységár:1 Ft. / g